start  |  om Kurra  |  fotoalbum  |  vad kostar det  |  att tänka på boka plats  |  kontakt & karta


att tänka på

När du bestämt dig för att det verkar vara ett bra alternativ att låta din katt bo på Kurra kattpensionat, behöver du tänka på några saker.

1.  Att din katt är frisk, i den bemärkelsen att den inte kan smitta någon annan katt.
(Kurra kan tyvärr inte ta emot din katt om den har en smittsam sjukdom el. misstänkt obekräftad åkomma, ej heller om den bär på eventuella parasiter som skabb eller loppor. Vid misstanke, besök en veterinär i god tid innan vistelsen så du slipper bli nekad vi ankomsten hit).

2. Att din katt har aktuell  vaccination mot kattpest och kattsnuva.  Medtag vaccinations-kort.
Tänk på att ej vaccinera din katt för nära inpå vistelsen. Utsätter man katten för för mycket stress vid vaccinationstillfället och därefter kan katten må dåligt och kräkas samt att vaccinet ej tar. Rekommenderar att ej vaccinera senare än 2 veckor före vistelsen.


3.  Skriv ut och fyll i inchecknings-blanketten som finns under fliken boka plats, och ta med till Kurra när du lämnar din katt.

4. Tag gärna med dig något som har din katts doftmärkning, en favoritsak, filt, matte/husses klädesplagg, möbel eller liknande.

5. Det är mycket bra om din katt är försäkrad. Dock ej ett krav.

(Om din katt inte är försäkrad, fundera gärna på hur du vill att vi skall agera om din katt skulle bli sjuk under vistelsetiden).

 

6. Det är även mycket bra om din katt är ID-märkt och registrerad hos Svenska Kennelklubben.
Dock ej ett krav.
Ägarregistreringsavgiften för en katt är 130:-
Läs mer om Svenska kennelklubben här


Kurra kattpensionat har inte möjlighet att ta emot katter under 8 månader såvida de inte har sin kattmamma med. Kattungar är sköra i psyket och dålig motståndskraft mot infektioner att kattpensionat inte är ett bra alternativ för din kattunge när du reser bort.

Vi kan ej heller ta emot okastrerade hankatter.

Varför är det bra om min katt är försäkrad?
Om din katt skulle bli sjuk under vistelsen har jag möjlighet att ombesörja att din katt kommer till en veterinär för vård. Att försäkra sin katt kostar ca 600:-/år och uppåt.


Info om vaccination mot kattpest och kattsnuva

För att din katt skall få ett grundskydd mot kattpest och kattsnuva behöver den vaccineras 2 ggr med 3-4 veckors mellanrum. Detta sker oftast första gången din katt någonsin blir vaccinerad.
Därefter bör man återvaccinera varje år för snuva, och var 3:e år för kattpest.

Varje spruta kostar omkring 350:-/st.

Här hittar du Drop In vaccination i Örebro:

* Pet Products

* Hund och Katt     kliniken

Zylkène är ett naturligt kosttillskott för att minska stress hos hund och katt. Zylkene används vid tecken på oro eller förebyggande då djuret kommer att ställas inför en hög stressbelastning så som flytt, pensionatvistelse, ny familjemedlem, inför nyår mm. Finns att köpa receptfritt hos din veterinär.
 

© Webb Malin Göse  | www.malingose.se | 070-7890922 Vardagar kl. 10-17